Пятница, 29.03.2024, 17:19
Чернівецький музичний портал!
Главная | | Регистрация | Вход
«  Сентябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Главная » 2007 » Сентябрь » 25 » ПІСНЯ БУДЕ ПОМІЖ НАС?
09:42
ПІСНЯ БУДЕ ПОМІЖ НАС?

РОДИЧІ МОЛОДОЇ СПІВАЧКИ ЗВИНУВАЧУЮТЬ АВТОРА-ПІСНЯРА У НЕКОРЕКТНОМУ ПОВОДЖЕННІ З АВТОРСЬКИМ ПРАВОМ І ВИМАГАТИМУТЬ КОМПЕНСАЦІЇ У СУДІ

Батьки Анни-Марії стверджують, що придбали пісню "Без тебя" у викладачки вокалу Оксани Кирилюк ще два роки тому. Як стверджує мати співачки Тетяна Середа, цей витвір мистецтва, разом з аранжуванням (200-250 USD), плюсовою фонограмою (100 USD) та уроками вокалу (по 10 USD за урок) обійшовся їм щонайменше у тисячу доларів. (Середня ціна одного лише пісенного тексту, до слова, коливається від 300 доларів і більше). Саме з нею, за задумом батьків, молода співачка Анна-Марія повинна була взяти участь у черговому конкурсі. На підтвердження правдивості своїх слів мати співачки також наводить зміст самої пісні. На її думку, у ній йдеться про дорослі почуття, а відтак написано її було саме для дорослої виконавиці, а не 13-річної дитини. Нагадаємо, що за рішенням журі, гран-прі вокального конкурсу ІХ Всеукраїнського благодійного дитячого фестивалю "Чорноморські ігри", який відбувався з 1 до 15 серпня у Скадовську, з-поміж 750 дітей з різних куточків України, виборов 13-річний Ростислав Тодореску зі Сторожинця.
Родичі виконавиці також посилаються на ту обставину, що першою виконавицею спірної пісні так само була саме Анна-Марія, а не Ростислав Тодореску. Про що свідчать програми концертів, організованих відділом культури Чернівецької міської ради, і навіть відеозапис одного з таких концертів. Відтак, згідно з існуючими нормами, саме Анна-Марія, на переконання батьків, має сумісні з автором права на цей твір.
 
Скандал намагалися залагодити полюбовно. Але пояснення викладачки вокалу Оксани Кирилюк про те, що "Ростислав Тодореску – талановита, але бідна дитина" батьків Анни-Марії не задовольнили. Вони відмовляються вірити у те, що бідна дитина може дозволити собі зйомки кліпу, так само, до речі, як і участь у різноманітних конкурсах. Адже ні для кого не секрет, що на проїзд, проживання, трансляцію свого виступу у телевізійній версії таких конкурсів доводиться викладати кругленьку суму, що часто сягає 500 і більше доларів. Своє право на пісню батьки Анни-Марії мають намір відстоювати у суді. Бодай для того, щоб у аналогічній ситуації не опинилися інші діти. А ще вони би хотіли отримати відповідь на питання: чому автори пісень не укладають договорів з виконавцями, а "по кілька разів продають їх людям, які живуть в одному місті, навчаються в одного вчителя і їздять на одні й ті ж самі конкурси"?
 
– Єдиним власником цієї пісні як її інтелектуальний автор є я одна, – повідомила "Добі" автор пісні Оксана Кирилюк. – Ніяких письмових договорів щодо передачі її в інші руки не укладалося. Я справді дозволила талановитій дитині з незаможної родини один раз виконати пісню на престижному пісенному конкурсі, що лише додало їй популярності. Стосовно Анни-Марії, то упродовж останніх років вона цю пісню практично ніде не виконувала, що не могло не хвилювати мене як її автора. Якщо мені і далі погрожуватимуть судом, то тепер вже я подумаю про те, чи не заборонити Анні-Марії виконувати пісню.
 
Кому у цій ситуації належить істина – встановлювати не нам. Проте очевидно, що у сфері такого популярного нині дитячого шоу-бізнесу вже давно пора навести елементарний порядок. Бодай для того, щоб не травмувати молоді душі.

Ілля ЛІСОВИК, "ДОБА"

http://www.doba.cv.ua/index.php?id1=2&k=565&all=11#pos

Категория: CV music News | Просмотров: 1699 | Добавил: Al-eX | Рейтинг: 2.6/5
Всего комментариев: 1
1 Инга  
0
Ростислав славный малый.Я его видела в Киеве на концерте,живой звук,отличный голос просто порвал публику.Я так поняла что его уже Киев прибрал к своим рукам.Жаль что нашы Черновцы могут только паклюжить а вот поддержать такого талантлевого парня не могут.Что касается статьи,где родители какойто девки обвиняют Ростислава в том что он использовал песню незаконно то это все пиар,родители решили пиарить свою дочку,зря они выбрали такой путь для пиарства мне стыдно за таких родителей, и ущу одно не все деньги решают в этой жизни господа родители есть и божый дар ,талант которые присущи этому талантлевому парню.Вот так господа родители Марии

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Форма входа
Категории раздела
Афіша [23]
концерти, фести, зустрічі
CV music News [12]
Новини Буковинської Музики
Буковинський Хіт-Парад [10]
радіо "Буковина",МС Символи - 837АМ, 68ФМ, пятниця 17/05,неділя 12/05
Новини світової РОК-музики [15]
Новини світової РЕП-музики [1]
Новини світової ПОП-музики [0]
All MusNews [9]
Новини усієї світової музики
Новини УКРаїнської музики [5]
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 259
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz