Пятница, 19.04.2024, 01:42
Чернівецький музичний портал!
Главная | | Регистрация | Вход
«  Август 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Главная » 2007 » Август » 17 » Відбір на Всеукраїнський фестиваль "Червона Рута" пройшли "КРЕМП" та "Чорні Вулиці"!
22:41
Відбір на Всеукраїнський фестиваль "Червона Рута" пройшли "КРЕМП" та "Чорні Вулиці"!

 дата статті: 30/10/2006

Чи існує Чернівецька рок-музика? Знайти відповідь на це запитання та послухати всю різноманітність місцевої андерграунд сцени можна було під час відбіркового туру на "Червону Руту", який відбувся 29 жовтня у Філармонії.
Участь брали 12 гуртів, 2 з яких попали не зовсім у свою категорію."Сльози неба" - грали попсу, а "О-ГО форевер"звернулись до народної творчості. Почався фестиваль на годину пізніше запланованого-налаштовували апаратуру. Першим виступав гурт "Сльози Неба". Хлопці хвилювались, та за відгуками глядачів - "Хороший початок, тексти патріотичні,але ще дитячі"
Для наступного гурту "ТІНЬ" розпалити до сих пір сонну публіку-не стало проблемою . Хлопці вийшли на сцену у футболках (ручного розпису) з написом "ТІНЬ". Сокирянський гурт виступав на досить високому рівні, що не дивно, адже вони є лауреати фестивалю "Відродження" у 2005 році, брали участь у відборі на Всесвітній Global Fest... "Тіні" виконали дві композиції - "Моя королева" та "Твої сльози". Це одні з найлегших пісень з їх репертуару ( без використання брутал-вокалу). Загалом, гурт грає в стилях Heavy metal and thrash death metal). Слухачі відзначили гармонійність рухів, сильний вокал, слова пісень та потужну музику гурту.

Згодом, глядачі без особливих емоцій послухали один із перших музичних гуртів чернівців. Створені ще у 1997році - "Містер Х" (Садгірський р-н) виконали "Лід ховається у воду" та пісню "Сьогодні і завтра" .

Оплески глядачів зірвали, напевно, один з найвідоміших чернівецьких гуртів - "Серцевий Напад". Тематику пісень яких позитивно відзначило і журі (DIV, Перед війною, Розумієш)

Гарним вокалом і складними мелодіями вражав гурт "Пестициди". Вокаліст намагався попадати у ноти,а глядачі долонями одна в одну. На жаль,не попав лише сам гурт у число переможців, можливо таки пісні були заскладні .

Коли ведуча з помилками (і не лише у назві цього гурту),але все ж прочитала назву наступного гурту,зал просто зірвався оплесками. На сцену вийшли відкриття цього року, нещодавно створені і вже дуже популярні "Breaking Brain Without Aim" (2 BWA). Як завжди їх супроводжували проблеми з апаратурою . "Це в нас вже як прокляття - і на Відродженні і тут" - кажуть хлопці. Але зате фронтмен цього гутру - Денис прекрасно продемонстрував свої вміння ведучого, розважаючи публіку всі ті довгі хвилини доки налаштовувалась апаратура і шукались робочі розетки. Гурт зумів "нагнати апетит" глядачам, які потім алодували, весь час впродовж того, як хлопці виконували свої пісні: "Контрасти" та "Ренесанс".

Останню пісню гурт створив за 2 дні до виступу, але цього зовсім не було помітно. Кажуть, що в останній день перед відбором,навіть не репетирували - це в них прикмета така. Першу пісню глядачі вже чули під час Відродження,тому дехто навіть підспівував. В середині пісні - вимкнулась одна з гітар. Вокаліст гурту каже : "Хтось, напевно, смикнув шнур,але ми не думаємо, що це навмисно". Не дивлячись на все це, дивовижні "breaking'говські" ламані рухи вокаліста, ритмова музика і драйв пісень справили потужне враження як на глядачів, так і на журі, які теж особливо відзначили цей гурт.

Згодом на сцені з'явився гурт "Чорні Вулиці". Перша пісня "Структура Харизмата" зірвала гучні оплески, а от наступну глядачі погано розчули - чи то через нечіткий вокал , чи то через проблеми з мікрофоном. Цікаво, що слова і цієї пісні були придумані теж за 2 дні до виступу (як і в гурту 2BWA).
Все ж журі розчули все- і, як ми пізніше дізнались, саме цей гурт став одним з тих, які потрапили на всеукраїнський фестиваль "Червона Рута" і поїдуть в Луганськ.

Наступний гурт "Море Вікторії" приїхав з Новодністровська. Хлопців надихає творчість "Океану Ельзи" - звідси і назва їхнього гурту і схожа зовнішність, рухи,вокал... Здавалось , що на сцені молодший Вакарчук, але це був фронтмен гурту, який виконував пісню Океану Ельзи "Майже Весна". У хлопців не обійшлось без пригод: "По телефону нам сказали, що тут будуть всі інструменти, а коли приїхали виявилось нічого не має. Дуже особливе дякую Серцевому Нападу, а також гурту Ірвін та іншим - всім хто поділився з нами апаратурою, дали гітари і дуже виручили".
Хоча більшість глядачів не сприйняли, як вони кажуть "Океан Ельзи нумер 2", журі позитивно відгукнулося про пісню "Моря Вікторії" - "Революція" і відзначають "Багато гуртів починають з того, що когось копіюють"

Гурт "Байдики" (с.Клішківці Хотинського району) у своєму складі мав вже досвідчених рокерів старшого віку, ніж у більшості гуртів, які виконали композиції "Сповідь" і " Ти вже далеко"

Нарешті, публіка дочекалась виступу гурту "КРЕМП". Вийшовши на сцену, вокалістка гурту - Ліля сказала: " Не знаю чим ЦЕ (рух вокаліста гурту 2ВWA) можна перевершити,але ми спробуєм". З першої пісні було видно високий рівень гурту. Вони виконали пісні "Зайва думка", " Побічна дія" , після чого журі просило зіграти ще 2 композиції, декому здалось,що це вже сольний концерт "Кремпу". Але більшості сподобалось ,особливо журі, яке пізніше оголосило цей гурт переможцем (як і Чорні Вулиці) - тепер на учасників очікує подорож в Луганськ, на Всеукраїнський фестиваль "Червона Рута". Це вже буде їх друга участь на цьому фесті- в минулому році "Кремп" став дипломантом (ввійшли у 6-ку кращих).

Глядачі кажуть, що просто вразив вокал фронтмена гурту "Ірвін". Хлопці виконали 2 пісні: "Шукав тебе" та "Зламай крила". На жаль, і під час виступу цього гурту зал вкотре згадував матір звукорежисера (під час усіх виступів, щось дивне коїлось з мікрофонами, погано було чути то гітари, то вокал). Після виступу, виявилось, що у хлопців хтось "спер" процесор соло-гітари. Прикро, адже на дорогі інструменти музиканти самі заробляють і не шкодуюють ніякі гроші.

Останнім виступав гурт, який розслабив, а подекуди розсвеселив рок-публіку. Це були "О-ГО Форевер"(с.Клішківці Хотинського р-ну) створений в 95 році. Музиканти старшого віку звернулись до народної творчості і намагались відтворили цитую "багатогранність регіону в якому живуть". Музика була схожа на ту, що виконують на буковинських весіллях, як і склад інструментів та тематика пісень : "Попурі", "Зелена Буковина".


Одразу після виступу всіх гуртів, деякі члени журі у розмові з пресою відмітили "Кремп" та "Чорні Вулиці", але пішли на півгодинне обговорення, яке все ж не змінило їх першого враження . Переможцями стали гурти "КРЕМП" та "Чорні Вулиці". Гурт "Breaking Brain Without Aim" (2 BWA) також проходить, але, так званим, "резервом". (В минулому році таким чином потрапив у фінал і став дипломантом гурт "КРЕМП" ) Поздоровляємо!

Зал Філармонії був заповнений чернівецькими меломанами більш ніж наполовину. Відбірковий тур тривав майже 4 години. Виступило 12 гуртів. Для глядачів - це був один з тих небагатьох шансів побачити чим саме живе чернівецька музика і чи існує вона, взагалі, гурти ж сподівались "вирватись" або просто показати себе. Музиканти називали гурти та популярних нині співаків, які стали відомими саме завдяки "Червоній Руті". Глядачі ж просили побільше концертів таких потужних буковинських гуртів і більше інформації про них. Що ж, сподіваємось, а найбільші надії покладаємо на гурти "КРЕМП", "Чорні Вулиці" і , можливо на "2WBA". Покажіть Україні, як лабають у столиці "Червоної Рути" - Чернівцях!

N.B. Всього протягом року здійснюється 25 відбіркових конкурсів, Чернівці були 19 -ми.
У нашому місті загалом біля 20 рок гуртів, 15 з яких об'єднані у Фан-Парк
Головою судівської ради 10 фестивалю Червона Рута був народний артист України,президент благодійного фонду ім. Н. Яремчука, композитор Левко Дудківський
Почесними гостями були виконавчий директор Всеукраїнського Фестивалю "Червона Рута" - Мирослав Мельник та представник дирекції фестивалю Віктор Вернадський
 
автор: Лара РЕПКА
 
 
Категория: CV music News | Просмотров: 1706 | Добавил: RadioLara | Рейтинг: 2.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Форма входа
Категории раздела
Афіша [23]
концерти, фести, зустрічі
CV music News [12]
Новини Буковинської Музики
Буковинський Хіт-Парад [10]
радіо "Буковина",МС Символи - 837АМ, 68ФМ, пятниця 17/05,неділя 12/05
Новини світової РОК-музики [15]
Новини світової РЕП-музики [1]
Новини світової ПОП-музики [0]
All MusNews [9]
Новини усієї світової музики
Новини УКРаїнської музики [5]
Поиск
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 259
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz